luni, 23 iunie 2008

Oraşul Deva. Cine este şi ce vrea?

Deva este municipiul reşedinţă a judeţului Hunedoara.

Oraşul este situat în partea centrală a judeţului Hundedoara, la 45° 52' latitudine nordică şi 22° 54' longitudine estică, la o altitudine de 187 m faţă de nivelul mării, pe malul stâng al cursului mijlociu al Mureşului.

Oraşul se învecinează cu munţii Poiana Ruscăi şi munţii Zarandului în vest, cu munţii Apuseni în nord, cu Măgura Uroiului în est. Dinspre sud, când condiţiile atmosferice sunt propice, se zăresc în depărtare munţii Parâng şi masivul Retezat.
Dealurile din apropierea oraşului sunt ultimele ramificaţii mordice ale munţilor Poiana Ruscăi (înalţimea lor maximă este de 697 metri) şi cuprind oraşul ca într-un semicerc ferindu-l de excese climatice.

Mai multe informaţii puteţi afla pe Wikipedia.

Ce-şi propune acest blog?

Nimic, dar autoarea sa, Denisa Lala [în curând Denisa Bârgău], vrea să le arate şi celor care nu au vizitat niciodată acest oraş cât este de frumos. Sau nu. În general, îmi place să vad partea plină a paharului, aşa că voi posta mai mult fotografii care să ilustreze părţile bune şi locurile frumoase ale acestui oraş. Atunci când voi avea ce critica, o s-o fac [nici o grijă!].

Blogul va conţine, pentru început, multe fotografii cu Deva. Informaţiile de tot felul vor apărea şi ele... dar deocamdată poze.

Niciun comentariu: